Over Sonja

“Geluk wordt bepaald door de manier waarop je met tegenslag om gaat.

Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je graag.”

Veertien jaar lang was ik verloskundige. Zowel in de thuispraktijk als in het ziekenhuis. Ik heb met veel plezier veel jonge ouders begeleid tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ik bracht rust en vertrouwen als er onrust of angst was.

Nadat ik onze tweede zoon kreeg, bleek het een uitdaging om alle ballen in de lucht te houden. Naast mijn baan als verloskundige runde ik, samen met mijn man Harold, een groeiende single-reisorganisatie (VillaVibes). Vooral de onregelmatige werktijden in combinatie met een jong gezin, bleek iets te veel hooi voor mijn vork. Samen kozen we voor meer rust in ons gezin. Ik stopte als verloskundige.

Bij VillaVibes kan ik mijn organisatietalent volop kwijt. Maar het leukst vind ik het contact met mensen. Het liefst face to face. VillaVibes staat nu als een huis. Dus kwam er voor mij tijd om weer te gaan doen wat ik het liefste doe: Werken met mensen, hopelijk ook met jou.

 

In 2016 heb ik mijn driejarige opleiding Transactionele Analyse (TA) aan de TA-academie afgerond.

De TA werkt met heldere concepten waardoor je je eigen gedrag en dat van de mensen om je heen, beter leert begrijpen, kunt voorspellen en veranderen. Vooral de praktische bruikbaarheid van het model spreekt me heel erg aan.

Ik ben er van overtuigd dat ik, met alles wat ik geleerd heb, jou goed op weg kan helpen.

Ik ben in mijn leven ook een aantal hobbels tegen gekomen. Mijn motto is dat geluk wordt bepaald door de manier waarop je met tegenslag om gaat. Vaak kun je de situatie niet veranderen. Maar je kunt wel anders naar de situatie  kijken.

Als je weet waar je invloed ligt heb je altijd meer opties dan je denkt.

“Als je de situatie niet kunt veranderen, kun je wel veranderen hoe je naar de situatie kijkt.”

R

Je kunt snel terecht

R

Oplossingsgericht

R

Vlot naar de kern

Sonja Blanken • sonja@oploskoffie.nl 
Hobbemastraat 6 • 6814KS Arnhem • tel: 0610510589
KvK nr. 73716219 • BTW nr. NL001654804B23